Välkommen till Ann Wilson

Mitt liv har alltid haft DANS som en röd tråd.

Redan som 15 åring blev jag svensk junior mästare och därefter har 20 år tillägnats att utbilda mig själv inom vår tävlingssport/konstform Ballroom och Latin Amerikansk dans.

Ytterligare 6 svenska mästerskap tog jag tillsammans med Göran Nordin inom de 3 discipliner vi dansade (Latin, Ballroom och 10 dans).

Jag tog även en 5e plats i Europamästerskapen, en 6e plats på Världsmästerskapen och en finalplats.

I Latin i Royal Albert Hall på Internationella mästerskapen avslutade jag min Amatörkarriär för att satsa på en professionell karriär, då med Paul Wilson.

Sedan år 2000 har varit aktiv som föreläsare och motivationscoach för föreningar och företag. Jag har även haft många träningsresor med fokus på dans och fitness.

I 15 år bodde jag i Sydney, Australien. År 2000 var jag som representant för Dansutbildning med i Australiensiska Olympiska kommitteen, AOC.

Utbildningen för Kvinnors som ledare inom sport (ledarskapsutbildning) och som coach och tränare med kunskap inom hälsa och motivering.

Intresset för undervisning och entreprenörskap växte fram här.

Tillsammans med Paul Wilson vann jag 7 australiensiska mästerskap, British Risingstar Championships at Blackpool och International Risingstar champions i Standard/Ballroom.

2008 öppnade jag tillsammans med Paul Wilson, Wilson dance center i Helsingborg.

Idag har vi allt från barndans till tävlingsdans i alla åldrar.

Du kan hitta oss på WILSON DANCE CENTER.

2010 Designade jag min första smyckekollektion för Unica of Sweden, totalt blev det 2 kollektioner.

2012 öppnade jag Ann Wilson Store en online butik och öppnade showroom i Helsingborg.

2017 har Ann Wilson Store och Ann Wilson inlett ett nytt samarbete med Caroline Svedbom Jewelry.

Mitt märke MY WAY kommer att finnas ute från 2017.

Många känner igen mig från Let’s Dance i TV4. År 2006 fick jag förfrågan från TV4 att utgöra del av juryn tillsammans med Tony Irving, Dermot Clemenger och Mia Öhrman. Tillsammans med Tony har vi nu suttit i juryn i 12 år och ser fram emot fler nya spännande år med TV4.

Genom åren har jag även varit med i andra tv-program, så som Fångarna på fortet, Bytt är Bytt, En natt på Slottet, Stjärnorna på Slottet m.fl.

För att komma i kontakt med butik se Ann Wilson Store, för info kring event och tränings resor se Ann Wilson dance and fitness academy, och för information kring dansskolan i Helsingborg se, Wilson dance center.

HAPPY DANCING!!!

Ann

Information

  • Professionell Dansare
  • Föreläser för företag och föreningar.
  • Coachning för dans, fitness och ledarskap
  • Danslärare på Wilson Dance Center.
  • Är sedan 2006 medlem i juryn för Let’s Dance i TV4
  • Driver sedan 2008 Wilson Dance Center i Helsingborg
  • 2010 designades min första smyckeskollektion
  • 2012 Ann Wilson Store (online) startades.
  • 2017 Mitt märke MY WAY lanseras.

För att komma i kontakt med butik se Ann Wilson Store, för info kring event och tränings resor se Ann Wilson dance and fitness academy, och för information kring dansskolan i Helsingborg se, Wilson dance center.