Välkommen till Ann Wilson

Mitt liv har alltid haft DANS som en röd tråd.

Redan som 15-åring blev jag Svensk Juniormästare och under de tjugo år som följde tillägnade jag all min tid till att utbilda mig inom vår tävlingssport och konstform ballroom och latinamerikansk dans.

Under denna tid tog jag ytterligare sex stycken Svenska Mästerskapstitlar. Dessa tillsammans med Göran Nordin inom de tre discipliner vi dansade- ballroom, latin och tiodans (ballroom och latin tillsammans). Tillsammans tog vi en finalplats på Europamästerskapen, närmare bestämt en femteplats och vi dansade oss sedan ända till final även på Världsmästerskapen. Under International Championships i Royal Albert Hall i London tog vi oss även där till finalen i latin. Därefter valde jag att avsluta min amatörkarriär för att satsa proffesionellt, då med Paul Wilson.

Vi bodde i Sydney i 15 år och tillsammans med Paul Wilson representerade vi Australien på det internationella tävlingsgolvet. Tillsammans vann vi sju Australiensiska Mästerskap, vi blev International Rising Star champions i London i ballroom -95 och British Open Rising Star champions i Blackpool -96. Detta är minnen som ligger mig väldigt varmt om hjärtat!

Sedan år 2000 har jag varit aktiv som föreläsare och motivationscoach för olika föreningar och företag då vi samma år valde att avsluta vår professionella tävlingskarriär. Jag har varit delaktig i många träningsresor med fokus på just dans och fitness och fick även äran att vara representant för Dansutbildning i Australiensiska Olympiska Kommittén, AOC, detta år 2000. Mitt intresse för undervisning och entreprenörskap började växa fram här.

Sedan 2008 har jag drivit dansskola med allt från barndans till tävlings- och socialdans för alla åldrar. Jag designade min första smyckekollektion år 2010 för Unica of Sweden. Tillsammans gjorde vi två kollektioner vilka jag tyckte var otroligt roliga att arbeta fram. Detta ledde till att jag två år senare öppnade Ann Wilson Store, en onlinebutik för mina smycken. Under en period öppnade jag även showroom i Helsingborg. Sedan 2017 har jag och därmed Ann Wilson Store samarbetat med Caroline Svedbom Jewelry. Min nya kollektion kommer släppas under hösten 2018/våren 2019.

Jag älskar nya utmaningar! År 2006 fick jag förfrågan av TV4 att vara en del av juryn i dansprogrammet Let’s Dance. Många känner igen mig som jurymedlem tillsammans med Tony Irving, Dermot Clemenger och Mia Öhrman. Tillsammans med Tony Irving har vi nu suttit i juryn tillsammans i tolv år. Under Let’s Dance-åren har jag även tagit del i andra tv-program så som Fångarna på Fortet, Bytt är Bytt, En natt på slottet och Stjärnorna på slottet. Jag ser fram emot fler spännande år tillsammans med TV4!

För att få info kring danskurser, undervisning, träningsresor och event gå till fliken Ann Wilson Dance and Fitness Academy.

För att komma i kontakt med butiken och våra smyckekollektioner gå till fliken Ann Wilson Store.

Dansen har alltid varit den röda tråden i mitt liv och kommer alltid att vara. Välkomna till min värld, happy dancing!

Ann

Information

  • Professionell dansare
  • Driver Ann Wilson Dance and Fitness Academy
  • Driver smyckebutiken Ann Wilson Store
  • Jurymedlem i TV-succén Let’s Dance i TV4 sedan år 2006
  • Coach inom dans, fitness och ledarskap
  • Föreläsare
  • Aktuellt: Släpper ny smyckekollektion hösten 2018/våren 2019

För att komma i kontakt med smyckebutiken gå till fliken Ann Wilson Store.

För info kring danskurser, undervisning, träningsresor och event gå till fliken Ann Wilson Dance and Fitness Academy.